Velkommen

Velkommen til En bogorms strikkerier.
På denne blog vil du kunne følge med i mit liv. Det vil sige du får lov til:
At se hvad jeg strikker.
Læse om bøger, som jeg har læst.
Følge med i hvordan Esben vokser.
Garnforbrug
lørdag den 21. august 2010

Smagsløgene kom i brug på Kong Hans

Jeg havde den store fornøjelse at spise på Kong Hans i går. Manden havde inviteret.
Vi startede med en lille appetizer: vagtelæg med Karl Johansvampe-salt, Karl johan-flager og mayonæs med Karl Johan. Der var også en lille skål med forskellig slags nødder i til hver.
Ingen af os havde før samgt vagtelæg og til jer der ikke har prøvede det minder det meget om alm. hønseæg bare meget mindre. Men sammen med salt, flagerne og mayonæse var det himmelsk. Mens vi nød apitifen skulle vi beslutte os for hvad vi gerne vil spise. Selv om der "kun" er 3 forretter, 3 hovedretter og 3 desserer er valget ikke nemt. Kong Hans har også en 7-retters menu, men det var bare alt for meget mad. Vi valgte at springe forretten over og troede at vi skulle starte ud med hovedretten - men nej Kong Hans havde en lille hilsen fra Falsled Kro først:
En røgbombe. Ind på bordet kom en træfad med en glaskuppel over. Galskuplen var fyldt med røg og da den blev løfte af, kom duften af lejrbål. Den type lejrbål hvor brændet er tørt birk- eller bøgtræ, aften/natten er stille, røgen stiger i stille op fra gløderne og man kan side og slappe helt af - prøv lig at lukke øjne og forstil dig det....
Da røgen var lettet, stod en sirlig anrette tallerken med laks, som var røget ved 20 grader, laksrogn, tynde skiver af finnikel, pure af nået grønt, samt flager af nået vi har glemt hvad hedder. Det var nået af det mest fantatiske jeg meget længe har smagt: røget, saltet og alligevel let i smagen - alle smagsløgene i munden blev aktiveret ved disse himmelsk mundfulde. Når jeg lukker øjnene nu, kan jeg genkalde alle smagene.
Efter en lille pause, så smagsløgene lige kunne komme sig. Blev der severet 4 forskellig slags brød: Brioche (sødt, smørbagt fransk brød), et mørk brød med græskarkerne og ost, maltrugbrød og traditionelt rugbrød. Dertil var der smør med havsalt og fromage frais med purløg. Manden var til fromage frais og jeg var mest til smøret.
Så komme hovedretten: Stegt vesterhavs pighvar, lagt på et tykt lag stegte svampe af alle slags, dertil bukketer og flager af blomkål MUMS Kan varmt anbefales.
Nu var vi næsten mætte....så vi holte desseret lidt tilbage. Men dessert skal der til og hvilke 2 der kom:
Manden havde bestilt sorbeter: Ind kom en isfad med indfrosne mynteblade, der på lå 5 forskellige slags sorbeter: Kokos med ristet kokos oven på, grønt æble, solbær - meget kraftig i smagen, pasionsfrug og blodappelsin. Manden blev helt stille....
Jeg er chokolade-pige, så jeg havde valgt: Chokolade & kirsebær. Ind kom to glasskåle med diameter på ca. 8 cm. I den ene var der hvidckoloade mouse, et lag kiks, så et lag med en mørkere chokolade mouse, pyntet med friske og syltede kirsebær, skovsyre og kirsebærflager (saften fra kirsebærene der var blandt med nået "sukker-husblads-agtigt" nået og blevet stive flager) Den indeholt en mørk cholkolade mouse med et tykt lag af kirsebærmouse/puret saft, Lågene til skålene var også i brug. på det ene låg var var et lag meget mørk chokolade, dryset med hakket nødder og pyntet med kirsebær og karamelle. På den andet låg var der en lille hapser bestående af kiks og chokolade. Er man chokolade-freak så er dette her det bedste dessert man kan få.
Ud over den helt vild gode mad, så har jeg aldrig oplevet et sted med så søde tjenerne som på Kong Hans. Det var der hele tid, men på den gode måde, hvor de er opmærksom men ikke er anmassende. Stor ros til tjenerne.
På tjenerens anbefaling, drank jeg saft fra Luscombes med æble og hyldeblomst - den skal jeg have indkøbt et par flasker af - det passede rigtig god til maden. Mand fik champange og hvidvin, som bare var perfekt.
Jeg spare gerne på garnindkøb det næste år, bare jeg får lov til at spise på Kong Hans igen.
Det skal også sige, at man ikke betaler for appetizeren og hilsen fra Falsled Kro.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar