Jeg ved også hvor svært det er, når man kun er 1 person i husstanden og man gerne vil havde varmt mad hverdag. Det kommer der et indlæg om senere.
Et sted at "spare" er ved at bage selv.
En pose boller/grovbrød i Netto koster 10-15 kr. og jeg synes ikke de mætter nok. Her kan du bage 20 boller for det samme som 1 pose med 6 boller koster.
Det første I får er opskriften på de morgenmadsboller som jeg har bagt i mere end 2 år nu.
Der bliver ca. 20 boller ude af en portion og de er gode at fryse ned.
Gulerodsboller med havregrød
Havregrøden:
2 dl havregryn
4 dl vand
50 g smør
Øvrige ingredienser:
3½ dl vand
1 tsk. salt
2 spsk. Honning eller sukker
50 g gær
200 g fint revet gulerod
600 g hvedemel
500 g andet mel*
Lav havregrøden.
Havregrøden hældes i en rørskål og vand, salt og honning
røres i – når grødmassen er ca. 37 grader (lillefinger varmt), røres gæren i.
Tilsæt resten af ingredienserne – hold lidt af
hvedemelet tilbage.
Dejen røres på rørmaskine i ca. 5 min – til dejen slip
skålens kant.
Dejen sættes til hævning i 1 time.
Dejen formes til 20 boller og sættes til hævning i 30
min.
Bages ved 225 grader i 12-15 min.
* Andet mel kan være hvid hvede, manitoba, ølandshvede, durm osv.
Der kan tilsættes 100 g solsikkekerne.
Til variation bruger jeg nogle gange 1 dl. færdigblandet mysli med nødder og rosiner og 1 dl. havregryn.
½-1 dl rugflager i stedet for samme mængde havregryn er også en mulighed - prøv dig frem :-)
Her er regnestykket, hvis alt skal købes:
1 pk. gær 1 kr.
1 pk. smør 12 kr.
1 kg. havregryn. 10 kr.
2 kg. hvedemel. 10 kr.
2 kg. manitoba mel 10 kr. (Netto) eller 500 gram durum 5 kr. (Netto)
2 kg. gulerødder 10 kr.
i alt 53 kr.
Prisen for at bage 1 portion når ingrediensernes er i hus:
1 pk gær 1 kr.
1/5 pk smør: 2,5 kr.
2/33 del havregryn 1 kr. (1 dl er ca. 30 gram)
1/3 del hvedemel 3,5 kr.
1/4 andet mel 2,5 kr.
200 gram gulerod 1 kr.
Så er prisen ca. 11,50 kr. = 0,58 pr. styk.
Jeg regner med at sukker og salt er i huset.
God bagelyst :-)
God bagelyst :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar